Scroll deg nedover siden for å se alt Naturtalentene har gjort i 2017/2018! Bilder og film :)

Klikk her for å skrive tekst.

I slutten av mai reiste vi helt nordvest i fylket vårt til Hvittingfoss for å padle kano på rennende vann i Lågen. Vi øvde på redninger i strøm, lekte i stryk og bada underveis! Vi overnatta på en liten øy i elva, og hadde en fantastisk tur!

I april hadde vi både brattkortkurs innendørs, og dro videre til noen av de flotte uteklatrefeltene i Vestfold, nemlig Oksåsen og Husvik. Vi lærte det som skal til for å klatre og å sikre trygt inne og ute!

I vinterferien var Unge Naturtalenter på vintertur på Finse. Vi hadde 2 netter på hytta Larsbu, og 1 natt i snøen. Vi lærte om ferdsel på ski i vinterfjellet, turplanlegging med hensyn til skredterreng, snøkjennskap og orientering. Værgudene var ekstremt snille med oss, se bildebevis under. Høydepunktet var natta i snøen hvor vi gravde en gedigen "finsesatelitt", et undersnøisk hotell med lang korridor, 5 rom og kun én åpning! De fleste sov i snøen for første gang, og mestringsfaktoren var skyhøy!

28.-29 oktober var Unge Naturtalenter på skogstur i Vestskauen helt nord i Vestfold. Tema for turen var å finne ved i blaut høstskog, sove ute i stadig lavere temperatur, lage god mat på varierte båltyper og førstehjelp i felten. Høydepunktet var middag med lammelår tilberedt i kokegrop! Etter en hel dag med matlaging må lammet sies å smake fortreffelig :) Takk for turen!

6.-8. oktober gjennomførte Unge Naturtalenter "grunnleggende turlederkurs" på Lifjell med base på Notodden Turlag sin nye hytte Himingsjå. 3 dager i skillet mellom skog og fjell med øvelser i orientering, turledelse og samarbeid. Det flotte været og det flotte området inviterte til kjempefine turer med blant annet bading på 1150moh for to av deltakerne. Knallbra jobba av hele gjengen på kurs, her er det mange svært gode turlederemner! :)

15.-17. september var Unge Naturtalenter i Færder Nasjonalpark og gjennomførte Grunnkurs Havkajakk. Deltakerne ble gjennom tur, balanseleker og redningsøvelser komfortable, trygge og dyktige i kajakkene! Vi campet på Ramsholmen, og med ideelle vær-og vindforhold gjennomførte vi tur helt ut til Fulehuk fyr i havgapet. De er nå rustet til å gjennomføre kajakkturer i selvstendige grupper. En fryd å være på tur med en slik gjeng, se bildekarusell under.

9.-10. september var Unge Naturtalenter på bli-kjent-tur og kanoferd på Hallevannet i Larvik. Mål for turen var å bli kjent med hverandre, lære trygg ferdsel i kano, bo i gapahuk, lære om tau, knuter og triks når det gjelder gapahuk, samt felles leirliv i skogsterreng. Kanoteknisk gikk vi fra sik-sak-kjøring til stødig kurs, vi fikk se bever på beversafari i skumringen og hadde hyggelig samling rundt bålet. Se bildekarusell under.