BaseCamp Flautangen

En solskinnshistorie!


14-18.juli arrangerte vi BaseCamp på Flautangen i Sandefjord. Etter støtte fra Gjensidigestiftelsen droppet vi deltakeravgiften, og pågangen ble stor. I alt 40 ungdomdder i aldersgruppen 14-18 år møtte opp, klare for å skape minner for livet. 

Sjelden har været spilt mer på lag enn det gjorde disse julidagene. Fem dager med sol og tett opp mot 30 grader, og alle forhold lå til rette for en minnerik leir. Været førte riktignok til at jevnlig bading ble en nødvendighet og det ble gjort store innhugg i både Sandefjords vann- og solkrembeholdning. 

Foto: Eline Byre
Foto: Kristin Firele Heian
Foto: Henrik Longva Stavdal

Deltagerne ble ved ankomst delt inn i "lavvolag", bestående av åtte personer. Deres første oppgave ble å reise lavvoene, og raskt ble det avgjort at det av strategiske årsaker var hensiktsmessig å plassere lavvoene mot østsiden av sletta, beskyttet mot morgensolen.

Neste aktivitet på programmet var en kokkekamp, der deltagerne skulle velge én ingrediens vær, uten å vite hva lagkammeratene hadde valgt, for så å lage en treretters ut ifra det de hadde. 

Etter en heftig kokkekamp, der også mengden matsvinn påvirket utfallet av konkurransen, ble det felles middag og leiraktiviteter utover kvelden. 


Torsdag og fredag ble det en firedeling av deltakerne. Alle skulle i løpet av disse dagene gjennom: 

- Kurs i Windsurf 

-Kurs i havkajakk

- Buldring

- Topptauklatring 

Varmen førte til at det også ble bading både mellom, og underveis i, aktivitetene. Lørdagen startet med en intens sandvolleyballturnering, der deltakerne raskt avslørte at det viktigste ikke kun var å delta. Sportsånden var allikevel god, og engasjementet ble med til sidelinjen der lagene som ikke var med i spillet heiet frem sine motstandere. 

Både revansjelystne og seiersvante lavvolag gikk så over i en multisportkonkurranse. En rekke øvelser som utfordret både tolmodigheten og evnen til å samarbeide. Denne gangen var det dommeren som fikk føle på deltakernes engasjement og konkurranseinstinkt, men i ettertid var det bred enighet om at pgså dette var gøy. 

Lørdagen var enda ikke over. Etter påfyll av energi i form av mat og hvile, ble det deltagerne natt til søndag utfordret i en "nattøvelse". Skjult i nattemørke skal lagene frakte en kloss, usett, til en bøtte inne i skogen. Rundt i mørket skjuler det seg aktivitetsledere, på jakt etter uforsiktige smuglere.  

Søndag ble det mulighet for å sove ut, etter en nattøvelsen som var til fire på natta. Med formiddagsbad og pakking unnagjort kunne fornøyde deltagere vende hjemover, med sekken fyllt opp av gode minner, nye venner og noe mindre solkrem. 

Takk til deltagerne for engasjement og vilje til å utfordre egne grenser i aktivitetene, og takk for hyggelige og rolige kvelder i fellesskap på kveldene.

Takk til de frivillige som har lagt ned en enestående innsats for å gjøre leieren til en hyggelig og innkluderende opplevelse for alle. Takk også til Gjensidigestiftelsen, Vestfold og Telemark Fylkeskommune og Tønsberg Kajakk Klubb, for støtten som gjorde leieren mulig å gjennomføre. 

Skrevet av thomas andersen 23. juli 2021