Sommerturlederkurs - DNT Vestfold

Dette er kurset for deg som er interessert i turledelse og ønsker å formidle turglede for andre. Sommerturlederkurs er modul 3 i DNT's turlederstige. For å kunne søke om opptak til kurset må du ha fullført DNT ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs, ha erfaring som turleder på nærmiljøturer, fjellerfaring og orienteringskunnskaper fra tidligere.

NB! Det er begrenset antall plasser, vær tidlig ute for å øke sannsynligheten for plass.

NB! Søknasskjema lastes ned her, og lagres på din PC. Fyll dette ut og send til: mats.kneppen@dnt.no. Du må både melde deg på via rød knapp til høyre + fylle ut søknadsskjema.

Under kurset går vi bla. gjennom disse emnene: turlederrollen, overnatting ute, bekledning og utstyr, orientering (herunder nattorientering og orientering i vanskelig terreng), turplanlegging, fjellkunnskap og veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, planlegging, gjennomføring og ledelse av turer sommerstid, selvinnsikt og evne til refleksjon.Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT-systemet. Det forutsettes at alle deltakere prioriterer og setter av tid til å gjennomføre begge kurshelgene. Kurset vil være både fysisk og psykisk krevende.

Vi kommer i stor grad til å lede hverandre på tur og overnatte på/ved hytter med det vi har med i sekken. Pakkeliste og mer detaljert info kommer etter påmelding/søknad og senest 10. mai.

Kurset går over 2 helger á 2,5 dager.
Kurshelg 1: 1. - 3. juni.  Kurset avholdes i fjellområde på østlandet.Blefjell/Lifjell/Norefjell e.l.
Kurshelg 2: 15.-17 juni. Kurset avholdes i fjellområde på østlandet.Blefjell/Lifjell/Norefjell e.l.

Søknadsfrist: 20.mai 2018!
Opptakskrav:. Gjennomført modul 1 (Ambassadørkurs DNT) og modul 2 (Grunnleggende turlederkurs)· Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og om ferdsel i fjellet· Vise til erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet· Erfaring som turleder på turer i nærområdet.·Medlemskap i DNT.

Etter gjennomført kurs vil du bli vurdert med bestått eller ikke bestått kurs. Mer detaljert opplegg for hver enkelt helg blir delt ut på første kveld.

Pris: kr 4 000,-. Du kan søke din medlemsforening om å få det dekket. Mange har ordninger der du leder et visst antall turer og dermed får kurset dekket. Prisen dekker aktuelle kart, kursmappe, instruksjon, turlederboka, overnatting på hyttene og mat på hyttene. Transport kommer i tillegg og må betales av den enkelte kursdeltager.

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Vestfold mats.kneppen@dnt.no eller 97 17 34 97.

Turledere:

• Ragnar Standal