AKTIV: BOLÆRNE PÅ LANGS SØNDAG 17. JUNI 2018

Fellestur, Fottur, #Aktiv
Aktiv, Tønsberg og Omegn Turistforening
Oslofjorden (se kart)

I disse ekstremturtider der alle skal gå Grønnland på langs, Canada på tvers osv,  hva med litt kortreist turglede?  BOLÆRNE PÅ LANGS! Det går an å ha det gøy uten å fryse!

Vi starter med båtskyss fra brygga ved Kanalbrua (OBS - nytt sted!) og skysses ut til Vestre Bolærne. Her går vi en runde over toppen på øya med en avstikker til gravrøysene på toppen og ut til utsiktspunktet innover mot Nøtterøy hvor vi har første pause.
Så blir det båtskyss over Jensesund til Mellom Bolærne. Her følger vi stien over øya forbi restene etter russerleiren fra 2. verdenskrig og er innom Grevestuen, jakthytta til Grev Wedel Jarlsberg som eide øya før staten eksproprierte den.
Så er det båtskyss over Kongshavnsund til Østre Bolærne. Har får vi en fin tur over øya blant gamle forsvarsinnstallasjoner og kanoner, med en tur ut på sydspissen av øye før vi ender opp i gjestehavna hvor det er kafeteria. Så er det båt tilbake til Kanalbrua igjen kl. 18.00.

Oppmøte: Klokka 10.15 på brygga ved Kanalbrua (avreise kl. 10.30).

Retur tidspunkt: Kl. 18.00, ta med mye mat.

Vanskelighetsgrad : Det er en enkel tur, men det blir en lang dag, så man må være i normalt god form for en «lengre tur i skogen». Det er enkelte litt kronglete partier på stiene.

Utstyr: Dagstursekk, regntøy, solkrem, badetøy, mat og drikke.

Maks deltakere: 30

Påmeldingsfrist: Søndag 3. juni.

Pris for transport: Kr. 200,- for medlemmer og kr. 250,- for ikke-medlemmer.

Turleder: Knut Bråten, telefon 915 58 796

AKTIV: BOLÆRNE PÅ LANGS SØNDAG 17. JUNI 2018