AKTIV: BOLÆRNE PÅ LANGS SØNDAG 17. JUNI 2018

Fellestur

Dato
17. juni kl. 10:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Aktiv
Arrangører
Aktiv, Tønsberg og Omegn Turistforening
Turområde
Oslofjorden (se kart)

I disse ekstremturtider der alle skal gå Grønnland på langs, Canada på tvers osv,  hva med litt kortreist turglede?  BOLÆRNE PÅ LANGS! Det går an å ha det gøy uten å fryse! 

Vi starter med båtskyss fra Tønsberg Seilforenings brygge på Fjærholmen og skysses ut til Vestre Bolærne. Her går vi en runde over toppen på øya med en avstikker til gravrøysene på toppen og ut til utsiktspunktet innover mot Nøtterøy hvor vi har første pause.
Så blir det båtskyss over Jensesund til Mellom Bolærne. Her følger vi stien over øya forbi restene etter russerleiren fra 2. verdenskrig og er innom Grevestuen, jakthytta til Grev Wedel Jarlsberg som eide øya før staten eksproprierte den.
Så er det båtskyss over Kongshavnsund til Østre Bolærne. Har får vi en fin tur over øya blant gamle forsvarsinnstallasjoner og kanoner, med en tur ut på sydspissen av øye før vi ender opp i gjestehavna hvor det er kafeteria. Så er det båt tilbake til Fjærholmen igjen.

Oppmøte: Klokka 10.00 på Tønsberg Seilforenings brygge på Fjærholmen utenfor Nøtterøy.

Veibeskrivelse: Kjør Fjærholmveien helt til du kommer til en bom, da rygger du 10 meter tilbake og parkerer på den store grusplassen på høyre side av veien (dere skal ikke til den store grusplassen på venstre side av veien 500 meter før). 

Retur tidspunkt: Kommer an på turfølget og været. Antar 18-20 tiden, så ta med mye mat.

Vanskelighetsgrad : Det er en enkel tur, men det blir en lang dag, så man må være i normalt god form for en «lengre tur i skogen». Det er enkelte litt kronglete partier på stiene.

Utstyr: Dagstursekk, regntøy, solkrem, badetøy, mat og drikke. 

Maks deltakere: 30

Påmeldingsfrist: Søndag 3. juni, båtskyss må bestilles så vi må ha påmeldingene litt før turen.

Pris for transport: Kr. 200,- for medlemmer og kr. 250,- for ikke-medlemmer.

Turleder: Knut Bråten, telefon 915 58 796

AKTIV: BOLÆRNE PÅ LANGS SØNDAG 17. JUNI 2018

I disse ekstremturtider der alle skal gå Grønnland på langs, Canada på tvers osv,  hva med litt kortreist turglede?  BOLÆRNE PÅ LANGS! Det går an å ha det gøy uten ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Knut Bråten