DNT ung Tønsberg: Kajakkurs med overnatting (16-30 år)

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Helga 10.-12. august har vi kajakkurset «Grunnkurs hav» kombinert med en fantastisk tur i Færder nasjonalpark utenfor Nøtterøy. Dette inkluderer to overnattinger.

Påmeldingsfrist: 27.07.2018

Oppmøte: 17:00 på Fjærholmen

Om kurset: Vi vil begynne med et introkurs der du blir kjent med kajakken, så du behøver ikke å ha erfaring med padling fra før. I løpet av helgen skal vi blant annet øve på redningsteknikker, effektiv fremoverpadling og hvordan man kan planlegge en enkel gjennomførbar tur. Kurset vi skal igjennom heter «Grunnkurs hav» og du kan lese mer om det her:

Underveis i kurset vil du få veiledning av en erfaren kajakkinstruktør, og hvis du fullfører kurset vil du få utdelt NPF våttkort. Dette beviset vil være en bekreftelse på at du er en kompetent kajakkpadler, og du kan dermed leie kajakk av DNT hvor som helst i hele Norge. Vi har blant annet 3 kajakker til utlån i Tønsberg og 3 kajakker til utlån i Horten.

Om turen: Hele opplegget starter fredag ettermiddag. Vi begynner med noen bli kjent leker. Deretter har vi et par timer kurs hvor vi blir kjent med kajakken. Deretter steller vi i stand middag, setter opp telt/lavvo og koser oss rundt bålet (overnattingssted bestemmes ut ifra vær og vind). Mer informasjon om hvordan vi legger opp lørdagen og søndagen tar vi i løpet av kurset da dette avhenger av vær- og vindforhold, men vi regner med å være tilbake på oppmøtestedet senest klokken 16:00 på søndag.

Mat:
Vi står for middag fredag og lørdag.

Ta med dette:
Minst fire 1,5 liters flasker med vann (til sammen 6 l vann hver. Dette er både til drikke og til felles matlaging).

• Frokost og lunsj lørdag og søndag + eventuelt kveldsmat
  • Snacks
  • Kaffe, te eller kakao + termos (om du vil ha noe varmt å drikke i løpet av turen)

Pakkeliste:
Siden vi skal padle, er det lov til å pakke i bagg istedenfor sekk (men ta det du har). Det er uansett lurt å pakke alt i vanntette pakkeposer.

Dette må du ha med deg:

• Badetøy
  • Fritidsklær etter været (bukse, shorts, genser, t-skjorte)
  • Ullundertøy (stillongs og genser/t-skjorte)
  • Varm genser
  • Gode sko
  • Vind- og vanntett jakke
  • Undertøy
  • Toalettsaker
  • Håndkle
  • Sovepose
  • Liggeunderlag
  • Solbriller
  • Solkrem

Pris:
1000,- for medlemmer
1500,- for ikke-medlemmer
I tillegg koster selve våttkortet 120,- kr. Dette kan vippses til instruktøren i løpet av turen.
(Prisen inkluderer leie av kajakk, padleåre og flytevest samt middag fredag og lørdag).

Deltakeravgift betales samtidig ved påmelding til konto 2420.22.02590, mrk DNT ung Kajakkurs

Maks 10 deltakere.