Livredningskurs

DNT Vestfold har, i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd, gleden av å invitere til livredningskurs. Kurset er for alle som leder aktivitet ved vann. Kursets hensikt er å sikre grunnleggende ferdigheter i selvberging og livredning. Kurset dekker opplæringslovens krav til i sikker og trygg undervisning i grunnskolen.

Kurset

Kurset er todelt med en teoridel og en praktisk del. Den første delen foregår innendørs på Granholmen Roklubb. Da blir det gjennomgang av forebyggende tiltak, alarmplan, HMS og opplæring i hjerte-lungeredning. Den andre delen foregår utendørs hvor vi ser på uteområdet, gjør en risikovurdering og øver på forskjellige drukningsforebyggende aktiviteter ved og i vannet. Vi avslutter med en livredningsprøve. Vanntemperaturen avgjør utformingen av prøven, i hovedtrekk er det hopp fra brygge, svømming på mage og rygg, et kort dykk, og ilandføring av en person, etterfulgt av hjerte-lungeredning på øvelsesdukke.

Har du deltatt på livredningskurs de siste to årene henviser vi til årlig prøve 15. juni, informasjon og påmelding her: https://vestfold.dnt.no/aktiviteter/119957/881490/

Forkunnskapskrav

Du må være svømmedyktig og trygg i vann.

Praktisk informasjon

DNT Vestfold stiller med enkel bevertning i form av frukt og mineralvann. Vi anbefaler i tillegg å ta med matpakke og noe varmt å drikke. Ta også med notatblokk, handkle, badetøy, klær du kan svømme i (ullundertøy/treningsdress) og varme klær å ta på etter badingen.

Instruktør

Annika Ljungström fra Oslofjorden Friluftsråd, tel 97 69 65 65, e-post annika@oslofjf.no

Påmelding senest 4. juni