Telttur på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
5. august kl. 16:00
Til dato
8. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangører
DNT ung Tønsberg, DNT Tønsberg og Omegn , DNT ung Holmestrand , DNT ung Horten , DNT ung Larvik , DNT ung Sandefjord
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

  


DNT ung Tønsberg arrangerer telttur til østre Hardangervidda. Det tas utgangspunkt i området Tuva turisthytte. deltageren vil få oppleve landskap som veksler med vakkert og spennende høyfjellsterreng. Turen er en lavterskeltur som er åpen for alle over 16 år. Det krever ikke at du har noe erfaring fra før og passer perfekt for deg som ønsker en rolig langhelg på Hardangervidda som baserer seg på fisk og camp kos.

Deltageren vil få en gylden mulighet til å tilegne seg praktiske egenskaper ved blant annet fiske, telting og grunnleggende camp regler, samt navigering med kart og kompass. Det vil også være anledning til å lære seg litt foto for de som ønsker da en av turlederne er hobbyfotograf. Ta med kamera dere som har 🙂

Turprogram

Dag 1

Torsdag 5 august kl.16 møter deltageren opp ved Tuva turisthytte. Herifra er det 4 km på turiststi, der hvor det tar ca. 1 time og gå til camplass. Vell framme slås det opp camp. Ut over kvelden er det store muligheter for å fisk for dem som har lyst, det er også mulig å kun nyte kvelden fra camplass med kos og hygge.

For dem som ikke har ferie og ønsker å komme opp på en senere tidspunkt etter jobb, er det også en mulighet. Turlederen kommer og møter deg til en eventuelt avtalt tid på Tuva Turisthytte.

Dag 2 og 3

Dagen starter med frokost, kaffekos og sjekke fiskestengene for fisk 😊. Resten av dagen vil være ganske lik på dag 2 og 3, med mulighet for fiske og en dagstur. Det er ikke dekning ved camplass så her kan vi utnytte en liten topptur der dekning finnes, samtidig utforske flere fiskevann i nærområdet for dem som ønsker det.

Dag 4 Turslutt

Søndag 8 august, pakker vi leir fra kl 09:00 og beveger oss tilbake til Tuva turist hytte. Vel hjem, takk for turen!

 

 

Praktisk info

· Felles transport til Tuva turisthytte kan avtales mellom turgruppen om ønskelig.

· Deltagere betaler selv for bompasseringen på vei inn til Tuva turisthytte.

· De som har tenkt å fiske, kjøper fiskekort på https://www.inatur.no/fiske/5b2b844cc2c89100030fee65/orret-fiske-pa-hardangervidda-ost

· Grunnet korona, tar deltakere med mat selv, slik som frokost, lunsj, middag, snacks og eventuell kveldsmat til alle dager.

· Turleder ringer alle deltagere uka før tur.

Generell informasjon

OBS! Grunnet Covid-19 må alle deltagere ha med egen mat kokeapparat som dekker alle måltider. Husk også å ta med antibac.

Det anbefales å ta utgangspunkt i DNT sin Sommertursutstyrsliste: https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776. Samtidig så krever det gode inngåtte sko til vandring i ujevnt terreng og myrer. Husk at det er kaldt på nettene, sovepose som tåler ca -5 grader og ull er ikke feil selv om det er sommer. Et typisk utsagn er at sekken ikke bør veie mer enn 1/3 av din egen kroppsvekt, det bes uansett om å vurdere vekt. Pakke tips: Kan dette som pakkes med brukes ved flere anledninger ved turen, og dekker det mere en «ett» behov?

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr?  BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kirkens Bymisjon har også gratis utlån av utstyr. Det heter Skattkammeret Tønsberg.

Kart og ruteinformasjon
Turkart: Hardangervidda fjellkart

1:100 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vår butikk ved Brygga i Tønsberg eller på Dnt sin nettbutikk

Telttur på Hardangervidda

   DNT ung Tønsberg arrangerer telttur til østre Hardangervidda. Det tas utgangspunkt i området Tuva turisthytte. deltageren vil få oppleve landskap som veksler med vakkert og spennende høyfjellsterreng. Turen er ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anders Pettersen
  • Max Toan Dinh