Hengekøyetur til Mørkgonga og Migartjern (16-30år)

Fellestur

Fra dato
22. mai kl. 09:00
Til dato
23. mai kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hengekøyetur
Arrangører
DNT ung Tønsberg, DNT Tønsberg og Omegn , DNT ung Holmestrand , DNT ung Horten , DNT ung Larvik , DNT ung Sandefjord
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Hengekøyetur til Mørkgonga og Migartjern (16-30 år )


Dato: 22.-23.mai 2021.
Oppmøte: kl 09 Sem E18 (Aulerød). Parkering og busstasjon. Samkjøring derifra til turens startpunkt litt før Åsa friluftshus ved Steinsfjorden (ca 1,5 t kjøring fra Aulerød). Hvis du har mulighet til å kjøre, vennligst oppgi dette ved påmelding                                                                                                                                           

Varighet: én overnatting . Vi prøver å være tilbake på Aulerød kl 18 søndag. 
Påmeldingsfrist: 20.mai. Max 10 deltakere. Pris for medlemmer av DNT: 150kr. Pris for de som ikke er medlem av DNT: 200kr.


Mørkgonga omtales som «Krokskogens mest spektakulære plass» og er et gjel/sprekk i fjellet hvor utsikten er upåklagelig. Ettersom det er rasfare ved å gå opp selve gjelet til Mørkgonga kommer vi til å gå stien opp langs åsen via Skardet. Denne turen opp til Mørkgonga og Migartjern er ca 4 km og vi går fra 140 moh til 563 moh, med andre ord blir første dag med mange høydemeter, men vi legger opp til rolig tempo slik at alle skal kunne være med. Vi tenker å spise lunsj ved Mørkgongagjelet, før vi går til Migartjern hvor vi slår leir. Etter at vi har fått satt opp hengekøyer og organisert leirplassen, lager vi felles middag sammen. Vi håper på fint vær slik at natten kan nytes under stjernene, hvis ikke tar vi med tarper/presseninger. Søndag spiser vi frokost, før leiren pakkes sammen og vi går de 1,5 km opp til Gyrihaugen (682 moh). Fra Gyrihaugen kan man på en klarværsdag se Oslofjorden, Gaustatoppen, Blefjell og Norefjell. Turen fra Gyrihaugen ned til bilene er på 7 km. 


Utstyr:
✓ Klær etter værforhold
✓ Varme gensere
✓ Votter og lue
✓ Buff/skjerf
✓ Ullsokker
✓ Vind og vanntett jakke
✓ Undertøy og toalettartikler som er nødvendige
✓ Sovepose
✓ Liggeunderlag
✓ Solbriller (hvis fint vær)
✓ Hengekøye (hvis du har)
✓ God sekk og gode sko
✓ Drikkeflaske
✓ Lunsj for to dager og frokost for en dag
✓ Snacks


I Mai er det fortsatt kaldt om natta, så ta med godt med varme klær. Man kan bruke dunsovepose hvis man vil, men en lakenpose/silkepose inni soveposen vil også ha god effekt på kaldere netter. Man kan låne utstyr både på Skattekammeret (Farmannsveien 3, 3111 Tønsberg) og på DNT-kontoret. DNT har hengekøyer og tarper/presseninger til utlån, gi beskjed ved påmelding om du vil låne. 


Håper du vil bli med oss på tur !
Hilsen turlederne Oda Sibille Moen og Tiri Seim Vataker

Hengekøyetur til Mørkgonga og Migartjern (16-30år)

Hengekøyetur til Mørkgonga og Migartjern (16-30 år ) Dato: 22.-23.mai 2021. Oppmøte: kl 09 Sem E18 (Aulerød). Parkering og busstasjon. Samkjøring derifra til turens startpunkt litt før Åsa friluftshus ved ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tiri Seim Vataker
  • Oda Sibille Mørk Moen