Ferskingkurs

Ønsker du å lære deg grunnleggende ferdigheter i friluftsliv og bli inspirert til å gå mer på tur? Da er ferskingkurset noe for deg! 8 timers kurs unnagjort på én lørdag.

Program

Foreningene i DNT Vestfold inviterer nå til ferskingkurs for alle som ønsker å bli tryggere eller lære mer om friluftsliv. Kurset passer for deg som har gått litt på tur før og deg som er helt nybegynner. Dette er et praktisk kurs og vi er ute i skogen under hele kurset. Med dette kurset ønsker vi å gjøre folk trygge slik at de får selvtilliten og motivasjonen for å komme seg ut. Tanken er ikke at folk etter endt kurs skal være klare for å krysse Hardangervidda på ski, men at de skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet, og etterhvert utfordre grensene videre. Gjennom kurset får deltakerne grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv. Målet med kurset er at du som deltaker skal føle deg trygg på å ferdes i skogen og bli inspirert til å dra på tur!

Kursinnhold

Temaene på kurset er:

- Allemannsretten: Hvor kan man gå og hva må man ta hensyn til?

- Stier og merking: Hvordan fungerer merking og skilting og hva er lurt når man går på sti?

- Bekledning: Hva bør man ha på seg og med i sekken?

- Bål: Hva er det best og fyre med og hvordan fyrer man et bål?

- Kart og kompass: Hvordan leser man kartet og hva gjør man med kompasset?

- Matlaging ute: Hva kan man lage ute og hvordan tilbereder man mat på tur?

- Turplanlegging: Hvor langt kan man gå på en dag og hvordan planlegger man en fin tur?

Generell informasjon

Kurset koster kroner 100,- for medlemmer.
Ikke-medlem koster 400,-

Kursdato

Kurset går fra kl. 0900-1700 lørdag 29. september.

Kurset holdes Knudsrød turisthytte ved Borrevannet i Horten.

Vi lager vi felles mat på primus og bål.

Nærmere informasjon om oppmøtested og hva man må ha med sendes de påmeldte. Vi vil være ute hele tiden.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Turleder:

• Pål Eirik Johansen